Esport earnings

admin Betting

Esport earnings er enorme. Læs meget mere om esport earnings.

Der er masser af penge i esport, både som spiller og oddser. Esport earnings indeholder enorme summer for dem, som sætter sig ind i spillet.

Esport er populært som aldrig før

Den store diskussion om, hvorvidt esport er en sport eller ej, fortsætter, men det er snart ligegyldigt, for esporten vokser sig kun større og større. Computerturneringer fandtes allerede i 1970’erne, men det er først i slutningen af 90’erne og starten af 00’erne, at esport rigtig har taget fat. Sammen med esportens popularitet er esport earnings blevet massive, og både spillere og oddsere kan vinde mange penge på esport betting i dag. Esport så for alvor dagens lys i Asien og især i Sydkorea, hvor det hurtigt er blevet en nationalsport.

For nyligt var der mere end 40.000 tilskuere samlet til League of Legends Championship i Seoul i netop Sydkorea. Dermed er esport altså ikke længere kun forbeholdt spillerne, men tilskuerne og onlineseerne er i høj grad kommet med efter år 2010. Esport, uanset om det er på computer eller spillekonsol, har virkelig fået et skub de seneste år, og det gør kun spillet mere interessant. I år 2016 har der alene været givet 86 millioner dollars ud i præmiesummer fordelt på mere end 600 officielle turneringer. Esport earnings er enorme i dag og det lokker kun endnu flere med på bølgen.

Sponsorer betyder alt for esport earnings

Ligesom med så mange andre sportsgrene, så skal der være nogle store pengemænd bag, hvis der skal være penge i sporten. Esport har de sidste mange år haft store sponsorer inde i spillet, som både sponsorerer udstyr, men også spillere og hele hold. I forhold til udstyret, så har firmaet Intel været storsponsor de seneste år, hvor de får vist en masse af deres udstyr til de store turneringer. Når et stort og populært hold spiller med Intel hardware, så er der ret store chancer for, at tilskuere og seere vil investere i lignende maskiner.

Derudover har et firma som Red Bull lagt store summer i esporten, da turneringerne ofte varer mange timer af gangen, og spillerne derfor kan holde energien oppe med netop Red Bull. Udover disse former for sponsorater, så findes der et team ved navn Samsung Galaxy team, som har tjent styrtende med penge på esport earnings i år, og det har Samsung så nok også.

De store muligheder for esport earnings, både for spillere og oddsere, ligger altså i alle sponsorerne bag. Det er kæmpestore firmaer, der træder ind med sponsorater til esport, og derfor bliver præmiesummerne i turneringerne kun større og større. Det er et selvforstærkende mønster, for i takt med at esport earnings bliver større, går flere og flere unge ind i sporten. Mange drenge sidder flere timer bag skærmen hver dag i håb om at opnå stjernestatus som deres yndlings esport-spillere.

Men det er ikke blot at spille computerspil – for at blive professionel esport-udøver kræver det udholdenhed og strategisk sans samt hurtighed. Selv de mindste fejl vil blive straffet af modstanderen, og der er mange konkurrenter i kampen om at blive den næste store esport-stjerne.

Spillene med størst esport earnings

Der har været en rivende udvikling i, hvilke spil der spilles af de store esport-udøvere. I 90’erne og 00’erne var det mest skydespil som Counter Strike og Call of Duty, der var populære i Europa og USA, mens Asien altid har haft fokus rettet mod strategispil som eksempelvis League of Legends og Starcraft. Men udviklingen er især gået Asiens vej, da det i dag globalt set er strategispillene, der har de største esport earnings.

Counter Strike er uvilkårligt et skelsættende spil for esporten og stigningen i esport earnings. Counter Strike var det første spil, der blev brugt til esport, og senere er Counter Strik: Global Offensive blevet et populært spil. Spillet er et såkaldt first person shooter-spil, hvor du ser dig selv gå rundt i en bane ved et våben foran dig. Spillet er opdelt i to hold, hvor det ene typisk skal plante en bombe et sted, mens det andet hold skal afværge at bomben placeres og detoneres. Counter Strike havde sin storhedstid i starten af år 2000.

Counter Strike har haft en sammenlagt præmiesum på 41 millioner dollars og 8500 aktive spillere. I en af de store turneringer ved navn ELEAGUE i Counter Strike GO var førstepræmien i år 2017 500.000 dollars – en førstepræmie som det danske hold Astralis løb med. Præmien svarer her til næsten 3,5 million danske kroner.

Foruden Counter Strike findes der også de såkaldte MOBA-spil, som står for Multiplayer Online Battle Arena, som er strategispillene i esport. Når der tales om esport earnings, så er det især MOBA-spillene, der lægger sig i spidsen. Strategispillene har flest præmiepenge, flest online views og mest livevideo, så det er altså her de helt store esport earnings ligger. I MOBA-genren finder du DOTA 2 og League of Legends som de mest populære.

For både DOTA 2 og League of Legends gælder det, at du sammen med dine medspillere skal bygge og forsvare en base, mens du skal ødelægge modstanderens base eller blot ødelægge en bestemt bygning. I spillet er der en masse monstre kaldet creeps, som du kan slå ihjel og derved få højere xp (experience points). Jo mere xp du får, des mere stiger du i level, og des stærkere en figur har du. Du kan selvfølgelig også slå dine modstandere ihjel, som giver dig op til 10 gange mere xp end ved at slå creeps ihjel.

I disse strategispil kæmper du derfor med dit team, men skal hele tiden gøre dig selv stærkere, så du kan overgå dine modstandere. Spillene har opnået kæmpe seersucces, hvilket har fået esport earnings til at stige i vejret.

DOTA 2 har indtil videre haft en præmiepulje på omkring 128 millioner dollars, med 2147 aktive spillere fordelt på 827 turneringer. Lige efter DOTA 2 ligger League of Legends, som har haft en total præmiesum på 48 millioner dollars, 5005 spillere og 1922 turneringer. Esport earnings er altså allerstørst i DOTA 2, men der bliver afholdt væsentligt flere turneringer i League of Legends. Spillet Starcraft II topper med flest turneringer med mere end 4500 turneringer – dog ”kun” med en samlet præmiesum på 24 millioner dollars.

De største turneringer og esport earnings

De største esport earnings finder du selvfølgelig ved de store turneringer verden over. For at nævne blot nogle af de store turneringer, er der Intel Extreme Masters, Dreamhack, ELeague, The International og selvfølgelig verdensmesterskaberne i League of Legends. Præmiesummerne ved disse turneringer stiger kun mere og mere, og vi er oppe i svimlende beløb efterhånden. Ved The International i 2017 lød præmiepuljen totalt set på mere end 24 millioner dollars, så det giver rigtig god mening, at der skal mange sponsorer til at finansiere sagerne.

I verdensmesterskaberne i League of Legends er præmiesummerne nu oppe i mere end 5 millioner dollars, så det kan altså betale sig at nørde videre med computerspillene. Som et forecast til esportens fremtid blev det før 2017 spået, at 2017 blev året, hvor værdien i esport ville overstige 1 milliard dollars.

USA står blandt andet bag Major League Gaming og ELEAGUE turneringerne, hvor der kan dystes i alt fra Starcraft til League of Legends til Tekken til Counter Strike. Sverige sidder på turneringen Dreamhack, hvor DOTA 2, Battlefield 3 og Counter Strike blandt andet er på programmet. Og så har Tyskland Intel Extreme Masters, som fokuserer på Starcraft II og League of Legends, som er meget seerpopulære spil.

Turneringerne og de store esport earnings er som sagt steget og steget. Antallet af turneringer er gået fra at være 10 officielle turneringer i år 2000 til at lyde på 260 officielle turneringer i år 2010, og antallet er selvfølgelig steget siden. Siden esport kom på programmet til Asian Indoor Games i 2007, har det været anerkendt som en sport de fleste steder, selvom mange stadig er skeptiske. Men med de store esport earnings der er i det, vil populariteten formentlig stige.

I dag udvikler spiludviklerne spil, der decideret vil egne sig til esport, da de ved, hvor mange penge der kan ligge i det. Derfor vil vi kun de kommende år se endnu flere populære skyde- og strategispil, men især strategispillene har fundet sin rette hylde i esport-verdenen.

Spil og vind esport earnings

Hvis du ikke selv regner med at blive den næste deltager på det danske Astralis-hold, men alligevel gerne vil have en finger med i spillet, så har du faktisk mulighed for det. Esport betting og odds er blevet ret populært de senere år, og du finder nu odds på esport på mange gode bettingsider. Danske Spil har for eksempel lavet en side kun til esport kaldet eOddset, hvor du finder masser af gode bettingforslag. Derudover tilbyder også Unibet, NordicBet, Betsafe og Betfair esport odds.

Du finder alle de populære spil, både strategi- og skydespil på bettingsiderne, selvom udvalget kan variere lidt. Når du spiller på esport, har du mange af de samme muligheder, som ved traditionelle fodboldodds – du kan blandt andet spille på kampvinder, handicap, korrekt score eller antal runder eller kort. Det er muligt at lave gode esport earnings her, hvis du ved lidt om sportsgrenen. Der findes masser af hjemmesider, der kan holde dig opdateret om de bedste hold og strateger verden over.

Lige nu er det for eksempel Astralis, som er det største danske håb inden for esport earnings. Astralis konkurrerer i Counter Strike: Global Offensive, hvor de har vundet en række store turneringer. De har især haft succes i USA, hvor de vandt Eleague finalen i år 2017. Derudover er nogle af de mest indtjenende hold inden for esport: Samsung Galaxy Team, som sammenlagt har vundet 918.000 dollar i League of Legends. Cloud9, der har vundet ca. 1,2 millioner dollar i Counter Strike. Og Team Liquid, der har vundet for sammenlagt knap 14 millioner dollar i DOTA 2. Igen vidner disse tal om, at hvis du er ude efter de helt store esport earnings, så er det DOTA 2, du skal have øje på. Det er værd at bemærke, at der afholdes væsentlig flere turneringer i Counter Strike og League of Legends, end der gør i DOTA 2.

Følg med live

Esport er ikke længere kun forbeholdt spillere, da mange mennesker kan tjene penge på sporten. Og det har tv-producenter og sponsorer fundet ud af for længst. Derfor er der også kommet meget mere bevågenhed, når det kommer til esport og esport earnings. Når du har satset dine penge på et team i esport, behøver du ikke vente med at få resultatet til efter kampen. Masser af esport-kampe transmitteres nemlig live fra de store haller og stadions, hvor de afholdes. Som et eksempel havde The International, som er en turnering i DOTA 2, mere end 400.000 online seere, mens 15.000 deltog i begivenheden på stadion. Det er altså fortid at tro, at esport kun er for hardcore fans, da det er dag er for næsten alle.

Har du lyst til at følge med i kampene, uanset om du har oddset eller ej, så foregår det på enten YouTube eller tv-kanalen Twitch, som ejes as ESPN. I starten var der dog mange bekymringer fra ESPN omkring esport, da de ikke mente at foretagendet kunne sammenlignes med traditionel sport. I Danmark har vi oplevet samme diskussion, da TopDanmark og DGI heller ikke var helt med på idéen omkring, at kalde esport for sport, da det først opstod i Danmark. Så hvis du er blevet bidt af esport, så er det bare med at finde computeren frem og følge med, for det er i den grad blevet en publikumssport, hvor du også har mulighed for at tjene lidt penge på betting.

Find din bonus til at opnå esport earnings

Nu ved du lidt mere om esport, de forskellige spil og genrer, og hvor mange penge der rent faktisk ligger i fænomenet. Det er blevet et stort spil på den internationale scene, og det er kun en bonus, at vi har nogle danskere i spil. Hvis du ønsker at kaste dig ud i kampen om esport earnings ved hjælp af odds, så skal du tilmelde dig en bettingside, der udbyder esport odds. De er allerede nævnt tidligere i teksten, så det er med at vælge den rigtige udbyder. Et af kriterierne for dit valg kunne være velkomstbonussen.

Mange bettingsider tilbyder i dag velkomstbonus, og hvis du vil have godt med penge til at oddse for, så vælg en med en attraktiv bonus. Mange steder tilbyder lige nu indbetalingsbonus på op til 100%, hvor du får foræret et beløb svarende til den indbetaling, du laver. Indbetaler du for eksempel 1000 kr. på Unibet, så har du pludselig 2000 kr. at spille for. De matcher din indbetaling op til 1500 kr. Det kan være en rigtig god måde at komme i gang med esport på, da du her kan sætte dig stille og roligt ind i spillene, og derefter forsøge at vinde store penge.

Der er store penge i esport

Vi kan altså ud fra det foregående konkludere, at der er store penge i esport, og at det kun kommer til at fortsætte op ad kurven de næste mange år. Flere og flere sponsorer melder sig ind i kampen om at sponsorere de vindende hold, som efterhånden har fået stjernestatus i deres oprindelseslande. De mest vindende spillere træner deres skills i op til 12 timer om dagen, da hurtighed og strategi skal holdes friskt. Esport har i høj grad også indtaget Danmark, hvor vi har flere dygtige spillere, men det er også i højre grad blevet en publikumssport.

I netop november 2017 vil op til 10.000 tilskuere besøge Royal Arena, når der er 2 dages esport-turnering. Og betting og spil er ikke længere forbeholdt poker, roulette, casino og fodbold-odds. Esport er i høj grad kommet med på programmet hos de store sportsudbydere i Danmark. Hvis du følger godt med i esport, kampe og strategier, kan du vinde gode esport earnings på dine spil.

Så der er altså ikke andet at gøre end at læne sig tilbage og hoppe med på bølgen. Uanset om du synes esport er sportsligt eller ej, så er det et game, hvor der er masser af penge involveret, og det tiltrækker kun flere store firmanavne og spillere. Livescores, livebetting og tv-udsendelser er alt sammen blevet en del af esportens navn, så nu fyldes store stadions med håbefulde esport-fans verden over. Esport er blevet en sport for både spillere og tilskuere.

De største hold har vundet mange millioner kroner, og turneringssummerne overgår sig selv år for år. Nu overstiger den totale sum i esport snart 1 milliard kroner, og det er en milepæl for sporten. Nu er de for alvor kommet på verdenskortet, og mon ikke 20’erne kun gør sporten endnu større. Måske vi i fremtiden ser Parken være fyldt med 40.000 tilskuere til en DOTA 2-turnering, eller måske spillet får sin egen danske tv-kanal. Summerne er i hvert fald store, så det bliver spændende at følge esporten og esport earnings i fremtiden.

Kontaktformular